Nov 24, 2021
A fost lansat proiectul „Anca știe” - cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe”. Evenimentul de lansare a avut loc la The Pool Clubul Diplomatic din București, în prezența mai multor reprezentanți ai presei, ai ONG-urilor de profil și a secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion.

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice șieficiență energetică, „Anca știe”. Evenimentul de lansare a avut loc la The Pool Clubul Diplomatic din București, în prezența mai multor reprezentanți ai presei, ai ONG-urilor de profil și a secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion.

Problematica încălzirii globale, conturată ca o consecință directă a poluării excesive si a exploatarii necontrolate a resurselor planetei, este în prezent o amenința rereală și un subiect intens dezbătut în plan internațional. Cu toate acestea,protejarea mediului și a planetei nu a fost încă introdusă ca obiect de studiu de sine stătător  în aria curriculară din învățământul românesc. În plus, în privința colectării selective, si a reciclării bateriilor, România este mult în urma altor state europene, una dintre cauze fiind gradul insuficient de informare a populației, care, într-un procent foarte ridicat, continuă să arunce resturile menajere laolaltă cu bateriile sau alte materiale reciclabile. Pentru a diminua acest fenomen distructiv, Asociația SNRB a organizat Play Evening at the Pool by SNRB, un eveniment destinat deopotrivă adulților și copiilor, în cadrul căruia a oferit informații utile,în mod interactiv și aplicat, pe înțelesul tuturor.

Sub deviza„Haideți să vedem împreună ce putem face în era digitală altfel decât digital!”, organizatorii au realizat o serie de acțiuni distractive cu caracter informativ, între care Bike Cinema, Twister, Monopoly, Roata Norocului,deosebit de apreciate de participanți.

Una dintre atracțiile evenimentului a fost Alternaship, o navă spațială condusă prin sunete, astfel încât „astronautul” de la bord putea deveni un compozitor care plonja într-o galaxie plină cu informații și soluții de regenerare. Alternaship face parte din programul interactiv de învățare şi are ca scop explicarea noțiunilor de schimbări climatice, reciclare și a utilizării excesive a resurselor, prin intermediul unei călătorii printr-o galaxie alternativă în care copiii pot vedea efectele impactului lipsei de responsabilitate față de mediu asupra unor planete utopice.

Cel mai important moment al serii a fost lansarea site-ului www.ancastie.ro, cel mai nou portal din România pe care oricine poate adresa întrebări și poate primi răspunsuri despre tot ce înseamnă reciclare, mediu și protejarea acestuia.Site-ul este o interfață interactivă pe care oamenii o pot folosi pentru a se informa corespunzător și a primi orice informații de la Anca, un personaj care deține toate răspunsurile.

De altfel, „Ancaștie” este un proiect mai amplu, inițiat de SNRB, care presupune și o serie de deplasări în țară cu scopul de a informa copiii din școlile primare și generale, cu privire la necesitatea stringentă de a acționa în favoarea protejării mediului. Astfel, în luna octombrie, va avea loc o caravană educațională în localități precum Râmnicu Vâlcea, Turda, Zalău, Alba Iulia. În colaborare cu școlile și primăriile din orașele menționate, vor fi organizate evenimente similare cu cel de la The Pool Clubul Diplomatic, ceea ce le va oferi și copiilor din alte zone ale țării șansa de a înțelege fenomenul degradării mediului și necesitatea intervenției personale în stoparea sau reducerea impactului acestuia.

Precizăm că deplasările se vor face în concordanță cu restricțiile sanitare impuse la momentul respectiv de contextul pandemic în fiecare localitate și că organizarea evenimentelor la nivel local va presupune respectarea obligatorie a tuturor măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei de COVID-19.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion, a declarat că protecția mediului este o chestiune care ne privește pe toți și că se cuvine ca tinerele generații să fie educate în acest sens. În opinia sa, introducerea protecției mediului ca materie de studiu în curricula școlară este necesară și binevenită, chiar și ca materie opțională pentru început.  

Asociatia Sistemul National de reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizație carepreia responsabilitatea producatorilor in ceea ce priveste managementul deseurilor de baterii si acumulatori. De la bateria termometrului digital până la bateria mașinii tale. . Prin inițiativele pe care le are, Asociația urmărește să  atragă copiii în proiecte în cadrul cărora își dezvoltă abilități de argumentare, de cercetare și dezbatere, dar se și informează corespunzător, devenind pe deplin conștienți față de nevoia impetuoasă de a stopa fenomenul de distrugere a planetei, care în prezent pare de neoprit.

Așadar, dacă sănătatea voastră și a celor din jur este importantă pentru voi, dacă vreți să le asigurați copiilor voștri șansa de a trăi o viață lungă și fericită pe o planetă locuibilă, rămâneți aproape de SNRB și implicați-vă activ în promovarea mesajelor și a evenimentelor pe care acesta le inițiază, având astfel o contribuție semnificativă la crearea lumii mai bune la care visăm toți.

Cu gânduri bune și mulțumiri anticipate pentru susținere și implicare,

Echipa SNRB

SNRB

Sistemul National de Reciclare a Bateriilor
DIN BLOGUL SNRB
Articole care te-ar putea interesa
A fost lansat proiectul „Anca știe” - cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică
Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe”. Evenimentul de lansare a avut loc la The Pool Clubul Diplomatic din București, în prezența mai multor reprezentanți ai presei, ai ONG-urilor de profil și a secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion.
Citeste articolul